Bays and Bayous

Agenda

The Mississippi-Alabama Bays and Bayous Symposium begins at 8:30 a.m., Wednesday, Nov. 30, and ends at 4:30 p.m., on Thursday, Dec. 1.

The Book of Abstracts, which describes presentations and includes presenter biography information, is only available online.

Here is a draft agenda for the event. You can also view a list the detailed program and schedule here.

Wednesday, Nov. 30, 2016

7:30-8:30 a.m.  Registration/Breakfast
8:30-9:30 a.m. Welcome/Keynote Presentation (Denise Reed)
9:30-9:40 a.m.      Break to Sessions
9:40-9:45 a.m. Chair Introduction to Session
9:45-10:45 a.m Concurrent Sessions (3 presentations per session)
  • Climate and Hazard Resilience
  • Oil Spill Impacts
  • Habitat Management and Restoration
  • Living Resources
  • Water Quality and Quantity
10:45-11 a.m. Break – (15 minutes)
11:00-12 p.m. Concurrent Sessions Continue (3 presentations per session)
12:00-1 p.m. Lunch (1 hour) (Lunch will be provided)
1-2:40 p.m.   Concurrent Sessions Continue (5 presentations per session)
2:40-3:10 p.m.  Break (30 minutes)
3:10-4:30 p.m. Concurrent Sessions Continue (4 presentations per session)
4:30-5:00 p.m Break (30 minutes until reception)
5:00-6:30 p.m. Poster Presentation and Reception

 

 

Thursday, Dec. 1, 2016

7:30-8:30 a.m.  Registration/Breakfast
8:30-9:30 a.m. Keynote Presentation (Clay Porch)
9:30-9:45 a.m. Break to Sessions
9:45-10:45 a.m.  Concurrent Sessions (3 presentations per session)
  • Climate and Hazard Resilience
  • Oil Spill Impacts
  • Habitat Management and Restoration
  • Living Resources
  • Water Quality and Quantity
10:45-11 a.m. Break (15 minutes)
11:00-12 p.m.

Concurrent Sessions Continue (3 presentations per session)

12:00-1:30 p.m. Lunch/Keynote Presentation (Alonzo Plough)
(Lunch will be provided)
1:30-2:50 p.m.

Concurrent Sessions Continue (4 presentations per session)

2:50-3:10 p.m.

Break (20 minutes)

3:10-4:30 p.m. Concurrent Sessions Continue (4 presentations per session)
4:30 p.m. Adjourn